پس از اینکه پکیج دیواری را به دلیل مزایای بیشمار و مصرف سوخت پایین خریداری میکنید اولین سوالی که به ذهنتان خطور میکند این است که نحوه عملکرد و تعمیرات پکیج چگونه است؟ برای اینکه سیستم گرمایشی پکیج را بهتر بشناسید و از مزایای آن آگاه شوید، باید تا حدی با قطعات و نحوه کار پکیج دیواری آشنا باشید.
بیشتزر بخوانبد انواع پکیج دیواری …
پکیج دیواری چه کارایی دارد؟
پکیج دیواری نوعی دستگاه گرمایشی است که در اغلب خانههای جدید به چشم می خورد و گرمایش خانه و آبگرم مصرفی را تامین میکند. برخلاف آبگرمکنهای قدیمی که مدت زیادی طول میکشد تا آب را گرم کند، پکیج تقریباً بلافاصله پساز فعال شدن، آب گرم را به نواحی مورد نیاز انتقال داده و در اختیار ساکنان خانه قرار میدهد.
در اینجا این سؤال مهم به وجود میآید که مزیت پکیج نسبت به آبگرمکن در چیست؟ پکیج ها این قابلیت را دارند که در یک مدار بسته آب را تا دمای قابل تنظیم گرمکنند، درضمن نیازی به تجهیزات پیچیده و حجیم آبگرمکنها و موتورخانههای سنتی ندارند.
سیستم پکیج برای هر واحد مسکونی بهطور مجزا طرحریزی میشود و جای بسیار کمی به اندازه بخشی از کابینت اشغال میکند. این وسیله با ایجاد سیستم گرمایش مرکزی از طریق رادیاتور یا سیستم گرمایش از کف شرایط مطلوبی ایجاد میکند.
دراینجا میتوانید تعمیرات پکیج را در غرب تهران مشاهده کنید…
مهمترین بخشهای پکیج
در این فرصت قصد داریم اطلاعات کلی در خصوص اجزای اصلی پکیج با شما به اشتراک بگذاریم تا با نحوه کار پکیج دیواری راحتتر آشنا شوید.
سنسور جریان آب دستگاه: این سنسور در صورتباز شدن شیر آب هشدار میدهد.
مبدل حرارتی: این قطعه یک بخش فلزی همراه با پرهها و قسمت لولهای مارپیچ باریکی است که آب از آن عبور کرده و گرم میشود.
جرقهزن: با فرمان برد دستگاه برای ایجاد شعله جرقه ایجاد میکند
الکترود تشخیص شعله: این قسمت از دستگاه خاموش شدن شعله را تشخیص داده و سپس از طریق برد دستور قطع جریان گاز صادر میشود.
پمپ چرخش آب: میزان فشار آب را در لولهکشی پکیج تنظیم میکند.
ترموستات: دمای آب را میسنجد و میزان گاز ورودی به مشعل را کنترل میکند.
نحوه کار پکیج دیواری چگونه است؟
روال کار پکیج دیواری برای گرم کردن آب مصرفی در بخشهای مختلف مانند سرویس بهداشتی و آشپزخانه و… طبق مراحل زیر انجام میشود:
1- هنگامیکه شیر آب گرم را باز میکنید جریان آبگرم در لولهها ایجاد میشود
2- سنسور جریان یافتن آب را تشخیص میدهد
3- برد الکترونیکی در مواقع لازم فرمان جریان گاز و ایجاد جرقه را میدهد
4- جرقهزن جرقه میزند و مشعل روشن میشود
5- با روشنشدن شعله، سنسور تشخیص شعله یا الکترود فعال شده و جرقهزن را متوقف میکند
6- در ادامه این مراحل آبی که در حال عبور از لولههای باریک مبدل حرارتی است گرما را دریافت میکند
7- در این حالت ترموستات دمای آب را میسنجد و با فعالیت همزمان برد، جریان گاز را بهگونهای تنظیم میکند تا دمای آب در حالت مشخصی باقی بماند
8- درصورتیکه شعله ناگهان خاموش شود، سنسور شعله این اتفاق را تشخیص داده و با دستور برد جریان گاز متوقف میشود تا گاز انتشار پیدا نکند
نحوه کار پکیج در حالت زمستانی
هنگام زمستان که سیستم گرمایشی رادیاتور فعال میشود نحوه کار پکیج دیواری به این صورت است که آب سرد از یک سمت وارد پکیج شده و با فرایندی که در بالا اشاره شد گرم میشود. تنها وجه تمایز این بخش تفاوت ورودی و خروجی آب گرم و سرد در لولهکشیهای رادیاتور است که از بخش آب مصرفی مجزاست و همچنین برخی اجزا مانند سنسور دمای آب برای رادیاتور بطور اختصاصی تعبیه شده است.
البته در کنار تمام مزایای بزرگ پکیج ها شاید برایتان جالب باشد که بدانید یکی از معایب پکیج این است که باید آب را بهطور لحظهای گرم کرده و به محل مصرف برساند. بنابراین پکیج مخزنی ندارد که آب سرد در آن ذخیره شود و آب گرم مورد نیاز بهطور همزمان باید تولید شود. بنابراین گاهی ممکن است مصرف آبگرم از حد توان تولید پکیج بیشتر باشد و فشار آب کاهش پیدا کند.
در ضمن در پکیج سیستمی وجود دارد که میزان آب را می سنجد و در صورتی که فشار آب از حد معینی کمتر باشد روشن نمی شود. بنابراین گاهی کمبود آب کافی در مدار گرمایشی یکی از دلایل خاموش شدن پکیج است که احتمال دارد در اثر ایراد در منبع انبساط یا نشتی اتفاق بیفتد.
با سایت تعمیر پکیج همراه باشید …